Om Kanalgården

Ett hus fyllt av möjligheter

Kanalgården är ett unikt boende med en öppen och välkomnande miljö. Lägenheten är bara en liten del av ditt boende. Umgås och ha trevligt året om i den stora och ljusa vinterträdgården. Här finnas en mångfald av aktiviteter att välja mellan, men också många tillfällen till spontana möten. I restaurangen erbjuds lunch- och kaffeservering. Där kan du också boka för privata fester.

För dem som har långväga gäster finns två övernattningsrum att hyra.

Trivselvärdar

I Kanalgården finns en trivselvärd ett antal timmar under veckans alla dagar. Trivselvärdens roll är att främja trivseln och i samråd med de boende ordna gemensamma aktiviteter och verksamheter. Tillsammans gör ni boendet stimulerande och aktivt utifrån era varierande förutsättningar. När du flyttar in får du bekanta dig med trivselvärden och berätta om dina intressen. Trivselvärden ansvarar för trivseln i Kanalgården därutöver sköts huset av vaktmästare. För vård och omsorg vänder sig hyresgästen till vårdcentral och vid behov av hjälp i lägenheten finns den kommunala hemtjänsten. 

Hyrespolicy

Kanalgården är en helt rökfri miljö. Rökning är därför inte heller tillåtet i lägenheterna eller på balkongerna. Alkoholförtäring är ej tillåtet i de gemensamma utrymmena. Vissa typer av husdjur tillåts. Ett godkännande av hyresvärden krävs dock.

Ägare till Kanalgården

Kanalgården ägs av Kanalkyrkans församling i Sandviken. Kanalkyrkan är ansluten till Equmeniakyrkan, ett nytt kyrkosamfund bildat av Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige. Kanalkyrkan är en kyrka för hela livet dit alla är välkomna. Här finns något för alla åldrar. För mer information se kanalkyrkan.se.

Ideal och synsätt

Alla är välkomna oavsett livshistoria, trosuppfattning eller etnisk och religiös bakgrund. Verksamheten präglas av stor öppenhet så att samtal rörande livets alla frågor är en del av vardagen, om man så önskar. Genom Kanalkyrkan finns pastor och diakon tillgängliga för samtal och stöd.

Aktiviteter – Gemenskap för den som vill

Här sätter ni guldkant på livet med aktiviteter ni själva väljer att göra tillsammans eller enskilt. Allt bygger på lust och engagemang. På plats i huset finns trivselvärdar som samordnar och arrangerar aktiviteter under flera av veckans dagar.

  • I hobbylokalen med vacker utsikt kan du få utlopp för din kreativa sida
  • I motionsrummet med Sandvikens bästa utsikt upprätthåller eller förbättrar du din rörlighet och hälsa
  • Gemensamma balkonger ut mot kanalen blir naturliga mötesplatser i den gröna naturen men ändå hemma.

Vill du flytta till oss?

Fyll i denna blankett och skicka till Kanalgården.

Epost:
[email protected]

Postadress:
Kanalgården
Sandviken AB
Björkgatan 15, 811 39 Sandviken

Ansökningsavgift

I samband med att du/ni skickar in ansökan ber vi dig/er betala in en ansökningsavgift på 500 kr till Kanalgården Sandviken AB bankgiro 398-2972.

Ange ditt namn vid inbetalningen.