Välkommen på pianolunch varje torsdag i Restaurang Kanalen!


Restaurang Kanalen presenterar under hösten 2017 ett unikt program med pianisten Niklas Bjarnehäll.

Varje torsdagslunch mellan kl. 12-13.30 kommer Niklas att framföra musik i Kanalgårdens vinterträdgård till och med december.

Välkommen att kombinera konserterna med en  god lunch i Restaurang Kanalen! 

Program hösten 2017

Om Niklas

Niklas Bjarnehäll (f. 1972) flyttade efter avslutade studier vid Malmö Musikhögskola och Sibelius-akademin i Helsingfors till Sandviken för att där verka som uppskattad solist och pianist i Sandviken Big Band. Niklas har spelat inom genrer som jazz, folkmusik och brasiliansk musik samt turnerat i ett flertal länder bl.a. Kina och Brasilien. Genom åren har han samarbetat med många fantastiska solister samt medverkat på ett flertal kritikerrosade skivor som pianist, kompositör och ledare. Niklas arbetar deltid som lärare på musik-estetiska programmet i Gävle, i folkmun även kallad ”Jazzlinjen”, där han undervisar inom piano och improvisation. Läs mer på bjarnehall.se.

September

Pianostride! – Hyllning till 20- och 30-talets pianokungar!
Dessa årtionden står för en enorm produktion av musik inom film, radio, teater samt konsertturnerande världen över. Det är nu pianot intar en särställning när virtuoser och innovatörer som Ellington, Fats Waller, Art Tatum och Teddy Wilson blev stilbildande. Pianot hörs nu nästan överallt; på biografer, små kaféer och i vänthallar. Spelstilen kom att kallas ”stride.”En idag nästan bortglömd genre, som närmast kan beskrivas som en stil, där pianisten strävar att låta som en hel orkester. Bland nutida populärmusikikoner som tagit intryck av denna stil kan nämnas Lady Gaga, Rolling Stones och Amy Winehouse.

Oktober

Broadway Classics! –Hyllning till alla fantastiska Broadwaymusikal-kompositörer som inspirerat musiker, sångare och kompositörer världen över under ett helt sekel! Denna odödliga musik slutar aldrig att fascinera eller inspirera till nya verk och sättningar. Niklas har valt att tolka musik av bl.a. Richard Rogers, Jerome Kern, Leonard Bernstein och Johnny Mandel.

November

Não só samba! - inte bara samba! Brasilien förknippas kanske mest med samba men det finns också många andra unika musikstilar som liksom samban uppstått genom en blandning av europeiska och afrikanska musiktraditioner. Denna konsert kommer att innehålla musik från fyra århundraden där vi får höra musikstilarna choro, vals, samba och baião. Musiken är komponerad av några av Brasiliens finaste kompositörer som Milton Nascimento, Ernesto Nazareth, Jobim, Ary Barroso m.fl.

December

Välkänd julrepertoar från ”folklig julpsalm till American songbook julklassiker”. Höstens program avslutas med en blandning av julmusik, som vi alla känner till och tycker om. Musiken kommer att summera höstens variation av olika genrer och stilar som stridepiano, samba, vals, folkvisa, psalm, impressionism och mycket mera.